Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Lehettünk volna Svájc
  2015-11-27 10:10:06, péntek
 
  Lehettünk volna Svájc

Orbánnál nagyobb bűnt még a magyar történelem legsötétebb figurái sem követtek el a magyar nép ellen.


Banánköztársaság, Kiemelt | Szerző: Andor Mihály | 2015. november 26.

5593111121052303_budaors_varosi_uszoda_sportcsarnok_strand

Svájc már régóta a nyugalom, a rendezettség, a kiváló üzletmenet és a jólét szimbóluma, nem véletlenül nevezték például a prosperáló Libanont a Közel-Kelet Svájcának, mielőtt szét nem dúlta a polgárháború.

Manapság, amikor ámulva látom egy magyarországi kisváros, Budaörs fejlődését, egyre többször jut eszembe, hogy lehettünk volna Svájc is. A szomszédos Törökbálinton lakva idestova huszonöt év óta kísérem figyelemmel, hogy egy polgármester, aki nem lop, és másokat sem hagy lopni, milyen várost csinált a poros, rendezetlen Budaörsből. Azt hallom, hogy van még ilyen város Magyarországon, Veresegyház, de erről személyes tapasztalatom nincs.

Annál több Budaörsről. Nem csak arról, ami rögtön szembetűnik, vagyis nem csak a sok körforgalommal dúsított, újjászületett és virágosított utakról, amelyek mentén a ház- és bolttulajdonosok is úgy érezték, hogy a kulturált környezet kötelez, és rendbe hozták házukat, portáljukat. Ha az ember végigmegy a főúton, mintha Ausztriában lenne. És nem csak a főbb utak ilyenek, hanem a legkisebb mellékutcák is. A külcsín mellett személyes tapasztalatom van ,,belülről" is: a jól szervezett egészségügyi szakrendelésekről; az egynapos sebészetről; az óramű pontossággal működő okmányirodáról (ameddig Orbán nem államosította, mert attól kezdve röpke két év alatt többször is előfordult, hogy ugyanazért az okmányért kétszer is el kellett mennem); az impozáns uszodáról és strandról; a hatalmas kiterjedésű parkszerű játszótérről, ahol külön pálya van a gördeszkásoknak, a focizni kívánóknak, a kosarasoknak, mindenféle játék a kicsiknek, árnyas padok és asztalok a szülőknek és nagyszülőknek, ahol van WC és - kapaszkodjanak! - benne WC-papír. Személyes tapasztalatom van a város kereskedelmi ellátottságáról: ha valamit Budaörsön nem tudok beszerezni, akkor azt Magyarországon már nem is érdemes keresni, legfeljebb külföldön. Ha pénzügyeket akarok intézni, tíz bank közül választhatok.

Személyes tapasztalatom ugyan nincs, de hallok a város közoktatási rendszeréről, ahol a semmiből csináltak rövid idő alatt egy olyan középiskolát, amely bekerült az ország tíz legjobb iskolája közé. Hallok arról, hogy a munkanélküliség harmada az országos átlagnak, és hogy Budaörsön nem foszlott szét a szociális háló.

Ilyen lehetne az egész ország, ha politikusaink zöme nem lopott volna, és másokat sem hagyott volna lopni. A lopás Orbán Viktor maffiaállamában kapcsolt magasabb sebességfokozatba. Amíg a szocik legfeljebb ,,talicskával" vitték a pénzt, a Fidesz a törvényalkotás ,,dömperével". Mert pénz az volt bőven. Sokkal több, mint amennyiből a II. világháború után a Marshall-segély segítségével például Ausztria talpra állt. Ausztria annak idején - mai értékre átszámolva - 8 milliárd dollárt kapott, Magyarország az Európai Unióhoz való csatlakozás és 2015 között 40 milliárd dollárt. Vagyis ötször annyit. Ezzel a töméntelen pénzzel Orbán Viktornak röpke öt év alatt sikerült egy gyorsan szegényedő, élhetetlen országot csinálnia, ahonnan a magyarok százezrével menekülnek - kétszer annyian, mint 1956-ban a szovjet megtorlás elől.

Gondoljuk csak el! Ha nem loptak volna, akkor kétszer annyi autópálya épülhetett volna, és nem kellett volna kitalálni a lopás után megmaradt utak felére egy új kategóriát, a gyorsforgalmi utat. Igaz, akkor Simicska Lajos vagy Orbán Viktor gazdatisztje, Mészáros Lőrinc sem vehetett volna fel milliárdos osztalékokat, amelyek további útja követhetetlen. (Főleg ha a gazdatisztnek olyan szita az emlékezete, hogy egymilliárd forintról meg is feledkezik.) Ha az uniós pénzek felét nem lopják el, akkor rendbe lehetett volna hozni a magyar egészségügyet. Akkor az iskolarendszer nem lezüllött, hanem fejlődött volna. Igaz, akkor a külügyminiszternek se lenne 200 millió forintos dunakeszi vityillója, vagy több százezerbe kerülő zakója. Akkor Orbán Viktor lánya sem járhatott volna 15 millió forintos svájci iskolába, mert a veje sem kereshetett volna milliárdokat olyan köztéri világítás szerelésével, amelyet a versenytársak 100 millióval olcsóbban is vállaltak volna.

De nem csak az uniós pénzeket lopták el, hanem mindent, ami a kezük ügyébe került. Ha Rogán Antal kerületében nem adták volna feleannyiért az ingatlanokat haveroknak vagy visszacsurgatóknak, akkor több pénz mehetett volna a kerületi iskoláknak és orvosi rendelőknek. Igaz, akkor nem lett volna Rogán Antalnak magától növő luxuslakása egy lakóparkban, és nem költhetne többet a család havi rezsijére, mint amennyit keres.

Ha a szerencsejáték milliárdokat fialó koncesszióját nem adták volna oda Orbán Viktor ,,micsodájának"; ha a dohány-nagykereskedelmi koncessziót nem ajándékozták volna oda a közelieknek tizedannyiért, mint amennyit nem haveri cégek ajánlottak; ha az állami földeket nem játszanák át bagóért a haveroknak; ha a letelepedési kötvények hasznát nem offshore cégek fölöznék le; ha az olcsón vett és drágán adott gázzal nem magáncég üzletelne; ha Orbán fogorvosa nem kapna milliárdos állami támogatást, akkor évente sok-sok milliárd forinttal több pénz lenne az államkasszában. És ezt a pénzt lehetne úgy elkölteni, hogy mindenkinek jó legyen. Ezt hívják közjónak, ami manapság ismeretlen fogalom Orbán tisztikarában, akárcsak ,,az elavult műveltség", amit ,,kiszorított a korszerű műveletlenség" (Böcz Sándor). A közjó fogalmát ma Magyarországon legfeljebb olyan kis szigeteken ismerik, mint Budaörs vagy Veresegyház.

Persze tudom, hogy a címben megfogalmazott állítás költői túlzás. Svájcnak lenni nem egyszerű, és nem megy néhány év alatt. Több száz éves a lemaradásunk. De ha a sokakra kétségtelenül hatást gyakorló Orbán Viktor karizmatikus erejét arra használta volna, hogy a közjó érdekében a polgári demokrácia felé vezesse népét, ne pedig - egyéni gazdagodása érdekében - vissza a feudalizmusba, akkor Magyarország nem vesztett volna el egy újabb évszázadot. Ekkora bűnt még a magyar történelem legsötétebb figurái sem követtek el a magyar nép ellen, mert még soha nem nyílt ekkora lehetőség a jóra.

Andor Mihály

http://gepnarancs.hu/2015/11/lehettunk-volna-svajc/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: bolttulajdonosok, nagykereskedelmi, banánköztársaság, maffiaállamában, munkanélküliség, gördeszkásoknak, ellátottságáról, szerencsejáték, kapaszkodjanak, magyarországon, megfogalmazott, okmányirodáról, államkasszában, törvényalkotás, körforgalommal, iskolarendszer, tizedannyiért, magyarországi, politikusaink, tisztikarában, nagyszülőknek, tapasztalatom, feudalizmusba, újjászületett, kétségtelenül, törökbálinton, államosította, műveletlenség, gazdatisztnek, egészségügyet, versenytársak, követhetetlen, gyorsforgalmi, koncesszióját, választhatok, szerelésével, magyar történelem, kiváló üzletmenet, jólét szimbóluma, prosperáló Libanont, magyarországi kisváros, szomszédos Törökbálinton, kulturált környezet, ember végigmegy, főbb utak, legkisebb mellékutcák, külcsín mellett, egynapos sebészetről, óramű pontossággal, okmányért kétszer, impozáns uszodáról, hatalmas kiterjedésű, Andor Mihály, Közel-Kelet Svájcának, Orbán Viktor, Európai Unióhoz, Orbán Viktornak, Simicska Lajos, Mészáros Lőrinc, Akkor Orbán Viktor, Rogán Antal, Rogán Antalnak, Böcz Sándor,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A legnagyobb hiánycikk manapsá...  Környezetvédelem  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Gárdonyi Géza - Április végén  Jó éjszakát  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Paul David Tripp Április 23  Föld napja április 22  Minden szülő a lényével nevel.  Az udvariasság alapja: önismer...  Az elfogadásnak...  Facebookon kaptam  Gábor Dénes gondolata  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Messziről jött ember  Mindenünk, amink van, amit sze...  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Életművészet  Emlék  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Egyszerűen  Szent György napi hiedelmek, s...  Életművészet  Facebookon kaptam  Miért nem menti meg Jézus...  A végzet az  Facebookon kaptam  képre írva  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  A hét szűk esztendő  Zilahy Lajos gondolata  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Facebookon kaptam  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Egyszerűen  Facebookon kaptam  Két tekintet van  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Vannak arcok  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Sokkal bölcsebb a természet,  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Két ember becsülete  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Krisztinától  Paul David Tripp Április 24  Szép estét  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Április 22. a Föld napja,  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Ünnepelj csak  Facebookon kaptam Krisztinától  Messziről jött ember  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Paul David Tripp Április 25  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Alvó cica  Ez a jó az alvásban.  Föld napja április 22  Palóc Grand Canyon  Gábor Dénes gondolata  A Föld napja  Facebookon kaptam  A föld szépségéért  Ma  Két tekintet van  Április 22. a Föld napja,  Alakot vált...  Április 22. a Föld napja,  A keserű igazság 
Bejegyzés Címkék
magyar történelem, kiváló üzletmenet, jólét szimbóluma, prosperáló Libanont, magyarországi kisváros, szomszédos Törökbálinton, kulturált környezet, ember végigmegy, főbb utak, legkisebb mellékutcák, külcsín mellett, egynapos sebészetről, óramű pontossággal, okmányért kétszer, impozáns uszodáról, hatalmas kiterjedésű, focizni kívánóknak, város kereskedelmi, város közoktatási, semmiből csináltak, olyan középiskolát, munkanélküliség harmada, országos átlagnak, szociális háló, egész ország, lopás Orbán, szocik legfeljebb, törvényalkotás &#8222, volt bőven, töméntelen pénzzel, gyorsan szegényedő, magyarok százezrével, szovjet megtorlás, lopás után, gyorsforgalmi utat, gazdatisztnek olyan, uniós pénzek, magyar egészségügyet, uniós pénzeket, kezük ügyébe, ingatlanokat haveroknak, kerületi iskoláknak, család havi, szerencsejáték milliárdokat, közelieknek tizedannyiért, állami földeket, letelepedési kötvények, olcsón vett, pénzt lehetne, elavult műveltség&#8221, közjó fogalmát, címben megfogalmazott, sokakra kétségtelenül, közjó érdekében, polgári demokrácia, újabb évszázadot, bolttulajdonosok, nagykereskedelmi, banánköztársaság, maffiaállamában, munkanélküliség, gördeszkásoknak, ellátottságáról, szerencsejáték, kapaszkodjanak, magyarországon, megfogalmazott, okmányirodáról, államkasszában, törvényalkotás, körforgalommal, iskolarendszer, tizedannyiért, magyarországi, politikusaink, tisztikarában, nagyszülőknek, tapasztalatom, feudalizmusba, újjászületett, kétségtelenül, törökbálinton, államosította, műveletlenség, gazdatisztnek, egészségügyet, versenytársak, követhetetlen, gyorsforgalmi, koncesszióját, választhatok, szerelésével, kosarasoknak, középiskolát, micsodájának, rendszeréről, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.